Manito HB                  Introduktion till VOIP

 

 

 

VOIP (Voice Over IP), eller telefoni över internet för privatpersoner

 

Idag kan man telefonera på alternativa sätt. Med ny teknik öppnas nya möjligheter. Genom att använda internet kan ökad flexibilitet och bättre ekonomiska villkor för ditt telefonerande skapas. Med betydande fördelar inte bara för dig själv utan också för dina kunder, vänner eller andra som vill kontakta dig.

 

Textruta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Med ny teknik för att:

·                    Ringa billigare

·                    Få en mer flexibel fast telefoni

·                    Ta med dig din fasta telefon varthän i världen du reser

 

 

 

 

VOIP, eller telefoni över internet, skapas genom att ansluta en vanlig telefon till internet (bredband) via en adapter. Samtalet länkas till telefonnätet via speciell ”växel”. 

 

För denna anslutning etablerar man ett ”normalt” fast svenskt telefonnummer, tex 08 – 5000 1234. Du kan då nås på samma sätt som andra svenska 08-nummer.  När du själv ringer från din VOIP-telefon finns idag avtal som gör att du enbart betalar en fast månadskostnad (dvs inga trafikkostnader) för samtal till fasta telefonabonnemang i Sverige. Till mobiler och utland betalar man en taxa i paritet med eller ibland lägre än de taxor andra operatörer erbjuder för din fasta telefon hemma.

 

Vad betyder då detta? Jo, adaptern som är en enhet i storlek som en mobiltelefon, kan du ta med dig varthän i världen du reser och därmed ditt abonnemang och telefonnummer. När du kommer fram till ditt resmål ansluter du din adapter (och lämplig telefon) till internet (bredband) och sedan kan du ringa på samma sätt som om du satt hemma eller på ditt kontor i Sverige.

 

Tänk dig då att du sitter i ditt hus på Solkusten i Spanien och kan du ringa dina vänner och kontakter i Sverige för enbart den fasta månadskostnaden. Det betyder också att dina vänner når dig på samma vis som om du vore hemma (och till samma kostnad) – de behöver inte ens känna till att du sitter 400 mil från Stockholm. 

 

Känns detta intressant? Kontakta då Manito HB för mer information om hur det går till, mer detaljer om de möjliga förtjänsterna  och vad som behövs för att komma igång.

 

Med vänlig hälsning

Mats Åhlander